LUE KUINKA SARTORIUS BIOHIT LIQUID HANDLING KÄYTTÄÄ 3D-TULOSTUSTA LIIKETOIMINNASSAAN

Sartorius Biohit Liquid Handling Oy on globaaleilla markkinoilla toimiva yritys, joka kehittää, valmistaa ja myy nesteannostelulaitteita, kuten pipettejä ja pipetinkärkiä. Yritys on osa Sartoriuksen Lab Product & Services -yksikköä. Sartorius on johtava kansainvälinen laboratorio- ja prosessiteknologiaa tarjoava yritys, jonka ydinliiketoimintaa ja osaamisalueita ovat bioteknologia ja mekatroniikka.

Yritys hankki edustamiamme 3DFactoriesin tulostimia käyttöönsä Kajaanin ja Helsingin toimipisteisiin tuotekehityksen tueksi. Tulostimet käytiin asentamassa ja pidimme tarvittavat käyttöönottokoulutukset, joilla laitteistot saatiin nopeasti hyötykäyttöön.

Pääsimme haastattelemaan Sartoriuksen edustajaa;

Miksi päädyitte hankkimaan 3DFactoriesin 3D-tulostimet?

”Sartorius on jo pitkään käyttänyt 3D-tulostusta liiketoiminnassaan. Meillä on ollut käytössä MJM-tekniikan tulostin tarkkuutta vaativiin projekteihin ja nyt haettiin edullisempaa tulostinta. Tutustuimme kuluttajille suunnattuihin laitteisiin ja niiden luotettavuus epäilytti. 3DFactoriesin tulostimet vaikuttivat siltä, että suunnittelija on keskittynyt olennaisiin hienojen erikoistoimintojen sijaan.”

Mihin olette hyödyntäneet 3D-tulostusta ja mitä lisäarvoa 3D-tulostus on tuonut yritykseenne?

”Pääosin olemme käyttäneet tulostimia erilaisten testauksen apuvälineiden valmistukseen. Tuotekehityksen protoilussa olemme käyttäneet tulostimia tapauksissa, joissa MJM-tekniikalla ei saavuteta esim. riittävää lujuutta. 3D-tulostus on nopeuttanut tuotekehitystä ja mahdollistanut erilaisten kokeilujen tekemisen entistä nopeammin.”

Millaiselle yritykselle suosittelitsit 3D-tulostimen hankintaa?

”Suosittelemme 3D-tulostusta kaikille yrityksille, joissa suunnitellaan fyysisiä tuotteita. Olemme oppineet vuosien saatossa, että oma tulostin lisää luovuutta ja poistaa turhia esteitä suunnittelusta kun tulosteita ei tarvitse tilata erikseen ulkopuolelta.”

 

Haastateltavana oli

Hannes Jantunen

Manager, Mechanics & Project Management

Sartorius Biohit Liquid Handling Oy

 

Ystävällisin terveisin

 

Jarkko Lohilahti

Leave a Reply