3D-TULOSTAMINEN TULEE, MUTTA ONKO SE TURVALLISTA?

Onko 3D-tulostaminen turvallista? Talouselämä 28.1.2015 08:40

Talouselämä-lehti ilmoittaa Työterveyslaitoksen Nanoturvallisuuskeskusen, Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston aloittaneen 3D-tulostuksen työympäristöjen tutkimuksen. Tutkimus ensimmäinen laatuaan Suomessa, eikä aihetta ole tutkittu muualla maailmassa juuri lainkaan. Tutkimuksen tavoite on varmistaa, että 3D-tulostaminen on työntekijöille turvallista kaikissa sen työvaiheissa. Hankkeessa selvitetään mittausten ja asiantuntija-arvioiden avulla työntekijöiden altistumista hiukkasille ja kaasumaisille epäpuhtauksille.

Me Kreativossa toimimme vastuullisesti ja vihreästi ympäristöä kunnioittaen. 3D-tulostimiemme materiaalit ovat testattuja ja ne täyttävät RoHS ja REACH sertifikaatit. Materiaaleihin löytyvät myös turvallisuusmääräykset. Asiakkailemme suosittelemme 3D-tulostimen asentamista hyvin ilmastoituun tilaan. Uusimmat 3D-tulostimemme on myös mahdollista asentaa ilmanvaihtojärjestelmään.

Yhtenä varotekijänä pitäisimme myös halpojen elektroniikkaosien käyttämisen. Halvalla kun ei tahdo saada laadukkaita ja turvallisia laitteistoja ja tunnetusti kiinalaisten elektroniikkaosien taso ei ole eurooppalaisia standardeja täyttävä.

Kun tilaat meidän koulutuspaketin, opetamme käyttämään 3D-tulostimia turvallisesti.

nimetön
Terveisin

 

Jarkko Lohilahti
Asiantuntija – Kreativo Oy

Leave a Reply