SUOMEN LASINJALOSTUS OY KÄYTTÄÄ PROFI3DMAKER 3D-TULOSTINTA TUOTEKEHITYKSESSÄÄN

Suomen Lasinjalostus Oy kierrättää vanhoja käytettyjä ikkunoita tuottaen niistä innovatiivisin menetelmin erilaisia tuotteita niin muun teollisuuden, kuin suunnittelijoiden ja yksityisten henkilöiden tarpeisiin. Yrityksen tuotteisiin voi tutustua osoitteessa www.lasinjalostus.fi

Lasinjalostuksen yksi tuotantolinja tuottaa erilaisia valutuotteita muotteihin valettuna. Uusia tuotteita kehitetään jatkuvasti ja uusien tuoteideoiden testaamiseen tuolee valmistaa erilaisia muotteja. Yritys otti käyttöönsä Profi3DMaker 3D-tulostimen prototyyppien valmistamiseen, joka nopeuttaa tuotteiden suunnittelua. Näin prototyypin muotti saadaan tehtyä huomattavasti nopeammin ja kustannustehokkaammin sekä ne saadaan asiakkaille hyväksyttäväksi vain muutamien päivien kuluessa.

Päätuotteemme LedStone®-valokivituoteperheeseen tehdään jatkuvasti uusia malleja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Valokivet  jäljittelevät täysin betonista pihakiveä, mutta niiden muotittaminen on aikaisemmin ollut kallista ja tuotteiden pinnan laatu vaihteleva. Muotin mallina aikaisemmin käytetty alumiinimalli maksaa noin kaksi tuhatta euroa kappaleelta ja niiden toimitusaika on pitkä. Täten vain muutaman alumiinimallineen kustannuksilla uusi tulostin on maksanut itsensä takaisin.

 

Juha Honkakorpi, Suomen Lasinjalostus Oy

Profi_lapinakyva

 

Leave a Reply